Kas Protezleri:
Tamamen erkeğe özgü estetik girişimler arasında yer alan uygulamalardan biri de kas protezleridir. Vücutla uyumlu ve izsiz yöntemlerle yerleştirilebilen kas protezleri ile, spor yaparak bir yılda elde edebilen görüntüye birkaç saatte sahip olmak mümkündür.
Kas protezleri, içi dolu silikondan üretilmiştir. Anlaşılması mümkün değildir, çünkü son derece doğaldır, kişinin kendi dokusuna benzer, dokununca belli olmaz.
Bu silikon protezler, kola, omuza, göğüse, sırta, karın, bacak, baldır ya da vücudun diğer kas görüntüsü veren bölgelerine uygulanabilir.
Bu operasyonu en çok 25-35 yaşları arası, zayıf olan, ancak daha erkeksi ve kaslı görünmek isteyenler yaptırıyor.
Sadece spor ile bu kaslara sahip olmak mümkündür. Ancak bu kişiler zayıf olduğundan, o kadar uğraşmak ve zaman harcamak da istemediklerinden kas protezlerini tercih ediyorlar.
En çok arzu edilen göğüs, kol, karın baklavası ve baldır protezidir. Kas protezi operasyonu genel anestezi altında yapılır ve 1-3 saat sürer.
Mümkün olduğu kadar görünmeyen bölgelere yapılan kesilerle istenen protezler yerleştirilir. Bir gece hastanede kalan hasta, operasyondan iki gün sonra işine gidebilir.
Ancak protezin yerleştirildiği bölgeye göre, dört hafta ağır hareket ve egzersiz yapılmaması gerekir.
Terleme:
Erkekler yazın koltukaltı terlemesinin verdiği rahatsızlıktan kurtulmak için botoks yaptırıyor.
Koltukaltına, işlemden 10-15 dakika önce uyuşturmak için bir krem sürülür ve yine 10-15 dakika içinde, her iki koltukaltına düşük dozlarda botoks enjekte edilir.
Etkisi 3. günden itibaren başlar ve bir haftada oluşur. Yaklaşık 8 ay boyunca o alanların aşırı terlemesi ortadan kalkar.
İşlem gerekirse ellere de yapılır. Lokal anestezi sonrası, avuç içindeki tüm terleyen alanlara botoks verilir. Bu işlem de 15-20 dakika sürer ve 8 ay boyunca etki eder.
Lazer Epilasyon:
Yazın tatile çıkacak erkeklerin en önemli dertlerinden biri de; omuzlar, yüz ve sırt bölgelerindeki tüylerden kurtulmaktır.
Yoğun tüylü bölgeler tere bağlı şikâyetlerin yoğunlaştığı bölgeler olduğundan, koku ve terlemenin azaltılması için de tüylerden kurtulmak isteyenler çoğalmaktadır.
Bunun yanında özellikle ön kol ve el sırtının aşırı kıllı olması, sosyal ilişkilerde kişileri güvensiz kılıyor. Tüm bu nedenlerden, vücudundaki tüylerden rahatsız olan erkekler sıkça lazer epilasyona başvuruyor.
Yaz aylarında lazer epilasyon yapılmaz algısı tamamen yanlıştır. Lazer epilasyon, sadece bronzlaşmadan 10 gün öncesi ve sonrası günlerde sakıncalıdır.
Bu kurala uyduktan sonra, yaz da olsa vücudunuzda bulunan tüm tüylerden kurtulabilirsiniz. 1.5-2 aylık aralarla yapılan 4-6 seansın sonunda istenmeyen tüyler, bir daha oluşmamak üzere kaybolur.
Saç ekimi:
Saç ekimi, bazı erkeklerin mücadele ettiği bazılarınınsa hiç düşünmeden tercih ettiği bir uygulama.
Saçları kazıtma modası her ne kadar kurtarıcı bir çözüm olsa da, saç ektiren erkeklerin sayısı hızla artmakta. Gelişen yeni teknikler sayesinde saç ekiminden doğal ve başarılı sonuçlar alınması, bu sayının artmasında önemli bir faktör.
Genetik ve hormonal nedenlere bağlı erkek tipi saç dökülmesi, yirmili yaşlarda bile ortaya çıkabilir.
Dökülmenin başladığı dönemde muhtemel bir cerrahiyi geciktirmek ve mevcut saçları korumak için kullanılan iki tane ilaç vardır. Bunlardan bir tanesi saçlı deriye sprey olarak uygulanır, diğeri ise hap olarak kullanılır.
Ancak bu ilaçlar herkeste aynı düzeyde etkili olamamakta, ayrıca ilaçlar kesildikten sonra eski duruma geri dönülmektedir. yani tedavinin ömür boyu devam etmesi gerekmektedir.
Bu ilaçlar dışında geliştirilmiş birçok ilaç, krem ve cihaz olsa da, bunların bilimsel etkinlikleri halen sorgulanmaktadır.
Saçsız bir bölgeye saç içeren bir deri parçasının modern cerrahi yöntemlerle nakledilmesi, 1940’lı yıllara dayanır. Son yirmi yıl içinde ise, artık mikroskobik düzeyde çalışılmaya başlanmış, nakledilen üniteler 1-2’li saç tellerine kadar indirgenmiştir.
Bu sayede bir seansta daha fazla saç teli nakletmek mümkün hale gelmiş, ekilen saçların yeni yerinde yaşama şansı arttırılmış, aynı zamanda daha doğal sonuçlar ortaya çıkmıştır.
Son yılların tekniği olan FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) yöntemi dikişsizdir, ensede şerit biçiminde iz bırakmaz.
Greftlerin alındığı alanda hızlı iyileşme görülür, uzun süren hissizlik duyusu olmaz. Bu teknikle vücudun diğer bölgelerinden kıl köklerinin nakli mümkündür.
Usulünce uygulandığında saçlara doğal ve dolgun görünüm verir. Bu yöntemde işlem öncesinde verici alandaki saçlar, orantılı olarak toplamak amacıyla 1mm ye kadar kısaltılır.
Lokal anestezi sonrası, mikromotor denilen özel bir cerrahi aletle ve 0.6-0.7 mm çapındaki iğneler yardımıyla verici alandan saç kökleri çıkarılır. (Bu kalınlığın altında iğne kullanılması, saç köklerinin zedelenmesine neden olabilir.)
Çıkarılan saç kökleri, saç teli adedine göre ayrıştırılır ve sayılır.
Saç ekimi yapılacak alana, doğal saç yönlerine uygun kanallar açılır.Verici alandan alınan saç kökleri, ekim bölgesindeki açılan kanallara yerleştirilir.
Her seans ortalama 6 saat sürer ve işlem lokal anestezi ile yapıldığından bu süre içinde hasta rahat bir şekilde sohbet edebilir.
Saçların döküklük durumuna göre bazen bir seansta, bazen 2-3 seansta oldukça tatmin edici sonuçlar alınmaktadır.
Ekilen saçların yeterli uzunluğa ulaşması için 8-9 aylık bir süre geçmesi gerekir.
Saç ekiminde genel sorulardan biri de saç ekiminin hangi aylarda yapılması gerektiğidir. Saç ekimi her mevsimde yapılabilir, bunun hiçbir zararı yoktur.
En ideal mevsim yaz aylarıdır, çünkü yazın saçlar daha hızlı uzar. Ayrıca yaz aylarında deri yenilenmesi biraz daha hızlıdır.
Bu sayede saç ekimi sonrası iyileşme süreci biraz daha hızlıdır.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sıklıkla talep gören uygulamalarımız ve ameliyatlarımız